Det rullar på. Och nu är det dags för tredje avsnittet i programserien Under Täcket. Tillsammans med IKEA och Nyheter24 har vi på MEC satt ihop denna serie som är världens första direktsända 24-timmarsintervju. Totalt kommer det att bli 7 avsnitt och på fredag den 17 april är det dags för Emil ”HeatoN” Christensen att hänga med Kristoffer Appelquist.

Emil ”HeatoN” Christensen ingick i den första exklusiva eliten inom e-sporten om blev professionella. Han har vunnit alla de stora ligorna inom e-sportens största sport Counter-Strike – WCG, ECL och CPL. Mellan åren 2001 och 2007 ansågs han som en av världens bästa Counter-Strikespelare, och vann även priser som MVP. Som medlem i det officiella svenska landslaget har han vunnit otaliga segrar för Sverige, bland annat i WCG som annars präglas av asiatisk dominans. Emil ”HeatoN” Christensen är speciellt känd för sin ”sprayteknik”, som handlar om att hantera vapnets rekyl genom precisa musrörelser.

Den 14 augusti 2007 meddelade Emil att han slutar med Counter-Strike. Han fortsatte dock inom e-sportvärlden – nu som coach för klanen NiP. Efter det har han arbetat bland annat som manager för CGS Stockholmslag – Stockholm Magnetik, utvecklare på e-sportföretaget QPAD och med utveckling och promotion för den nya monitorn BenQ XL2410T åt företaget Zowie. Idag arbetar Emil Christensen som coach för ”Ninjas in Pyamas” där han stöttar spelarna både på off-line-turneringar och online-matcher.

Fredagens program inleds som de två tidigare med att Kristoffer Appelquist träffar IKEAs inredare på ett av varuhusen för att sätta ihop en sovrumsinredning. Denna gång värdig en e-sportmästare. Under sändningen kan tittarna interagera med programmet genom en livechatt, och möblerna i rummet kommer att auktioneras ut på Tradera till förmån för en välgörenhet som gästen väljer.

Emil Christensen är född den 14 juni 1984 i Huddinge. Efter en skada och avslutad hockeykarriär började han istället spela dataspel – Counter-StrikeSmeknamnet HeatoN kommer från märket Heaton som gör målvaktsutrustning till ishockey.

Programmet ser ni på ikea.se/undertacket och kommer även att sändas live på e-sportplattformen Twitch.

För mer info eller frågor kontakta:
Johnny Lindqvist, Creative Director MEC
Johnny.lindqvist@mecglobal.com


Tel 0704-55 14 30