IMG_2454Hej Jocke, MECs egen FIFA-kung, berätta vad du gjorde i Göteborg förra helgen?

Ha Ha, FiFa-kung är jag nog inte… Men helt ok på. Jag spelade en kvalturnering till E-sport SM i FiFa 15. Detta var en del-/kvaltävling till slutspelet som går av stapeln i Stockholm 30 Maj. Finalen går sedan på Dreamhack i Jönköping 13 Juni. 

Hur många är det som deltar i SM? Är det alltid i Göteborg?
Just denna deltävling var det 57 st spelande deltagare. Men totalt anmälda var det drygt 120 st. Detta var deltävling två, den första gick i Stockholm, resterande är i Malmö och Sundsvall.

Hur länge har du spelat FIFA? Hur många andra turneringar har du deltagit i?
Jag har nog spelat Fifa sen 99, då på PC. Nu är det Playstation som gäller. Just Esport SM spelas på playstation 4. Jag har ställt upp i diverse turneringar inom mediebranschen. Då har det gått betydligt bättre än i helgen. Jag har vunnit tre stycken mediaturneringar, en av vinsterna var ett Playstation 4, det tackar jag Aftonbladet.

Vilket är ditt nickname? Hur många timmars spel blir det en ”vanlig” vecka?
Mitt nickname är gbgkoch. Det är bara och lägga till mig på playstation network och utmana mig. Jag vill egentligen inte berätta hur många timmar jag lägger på Fifa men tydligen inte tillräckligt för att komma till slutspel i Esport SM.

Favoritlag? Och slutligen, enligt utsago är du ganska snabb även IRL, vad springer du milen på?
Laget i mitt hjärta är ju Arsenal men det går tyvärr inte att spela med dem
, eftersom alla spelar med Real Madrid eller Bayern München då de spelarna har högre skicklighetspoäng än Arsenalspelarna. Milen? Haha har jag sagt att jag är snabb? 48 min men det finns utrymme för förbättring.